Elkészítés: A fésűkagylóthagyjuk felengedni, majd serpenyőbe tesszük, aláöntjük a bort, és lefedve 4-5 percig pároljuk.
A mártáshoz a vajon üvegesre pároljuk a vékony karikákra
vágott hagymát /fehér és zöld részét egyaránt/, a finomra aprított fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet. Citromlével és csipet sóval ízesitjük.
Közben a spagettit megfőzzük sós vízben, leszűrjük, de nem csepegtetjük le túlságosan, majd összekeverjük a mártással.
Tálaláskor a spagettire helyezzük a kagylókat, megszórjuk a felaprított piros chilivel és petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre