Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti fokhagymás-petrezselymes fésűkagylóval

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fésűkagylóthagyjuk felengedni, majd serpenyőbe tesszük, aláöntjük a bort, és lefedve 4-5 percig pároljuk.

A mártáshoz a vajon üvegesre pároljuk a vékony karikákra
vágott hagymát /fehér és zöld részét egyaránt/, a finomra aprított fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet. Citromlével és csipet sóval ízesitjük.

Közben a spagettit megfőzzük sós vízben, leszűrjük, de nem csepegtetjük le túlságosan, majd összekeverjük a mártással.

Tálaláskor a spagettire helyezzük a kagylókat, megszórjuk a felaprított piros chilivel és petrezselyemzölddel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss