Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti carbonara

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, durvára vágjuk. A pancettát (vagy bacont) vékonyra vágjuk. A tojást elkeverjük a reszelt parmezán felével. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a pancettát, átsütjük, hozzáadjuk a fokhagymát, összepirítjuk, és beleszórjuk a petrezselymet.
  3. A spagettit kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, leszűrjük, keveset a főzővizéből félreteszünk.
  4. A tésztát visszatesszük az edénybe, amelyben főtt, ráöntjük a tojást, jól elkeverjük, a még meleg tűzhelyen, kavargatva krémesre melegítjük. Ha szükséges, keverünk hozzá keveset a tészta főzővizéből. Parmezánnal és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss