Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti carbonara spárgával

30 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra aprítjuk, lassan zsírjára pirítjuk, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
  2. A spárgát megtisztítjuk, a fás részét levágjuk, majd feldaraboljuk, kevés olívaolajon pici sóval saját gőzében kb. 7-8 percig pároljuk.
  3. A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a parmezánnal ízesítjük.
  4. A spagettit 2,5 liter lobogó, sós vízbe tesszük, a zacskón található utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd a szalonna zsírjára szedjük.
  5. Hozzákeverjük a tojásos keveréket, majd hozzáteszünk egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, elkeverjük a spárgával és a szalonnával, és frissen tálaljuk.
  6. Tálalásnál a tányérokra szedett spagettit megszórjuk reszelt parmezánnal, és hozzáillő zöldfűszert is használhatunk.

    Carbonara receptek itt >>> 

    Olasz finomságok egy helyen >>> 

    Így használd a spárgát >>> 

    RECEPTEK SPAGETTIVEL >>> 

Megjegyzés

Szezonon kívül spárga nélkül is jó. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss