A szalonnát csíkokra aprítjuk, lassan zsírjára pirítjuk, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
A spárgát megtisztítjuk, a fás részét levágjuk, majd feldaraboljuk, kevés olívaolajon pici sóval saját gőzében kb. 7-8 percig pároljuk.
A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a parmezánnal ízesítjük.
A spagettit 2,5 liter lobogó, sós vízbe tesszük, a zacskón található utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd a szalonna zsírjára szedjük.
Hozzákeverjük a tojásos keveréket, majd hozzáteszünk egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, elkeverjük a spárgával és a szalonnával, és frissen tálaljuk.
Tálalásnál a tányérokra szedett spagettit megszórjuk reszelt parmezánnal, és hozzáillő zöldfűszert is használhatunk.