Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti carbonara

MME MME
7 3.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a megpucolt, felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben kifőzzük. 
  2. Közben a tojásokat felverjük a reszelt parmezán sajttal (a parmezán mennyiségét ízlés szerint növelhetjük a tojással együtt).
  3. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a pirított bacont is. Azonnal tálaljuk.

9 TUTI CARBONARA RECEPT A KLASSZIKUSTÓL A VILLÁMGYORSIG>>> 

FUSSILI, PENNE, SPAGETTI: MELYIK TÉSZTÁHOZ MILYEN MÁRTÁS PASSZOL?>>> 

Megjegyzés

Nagyon sok helyen látni carbonara receptet, ami tejszínnel, tejjel vagy egyéb tejszármazékkal készül. Az igazi carbonarában az egyetlen tejszármazék a sajt, ami fontos, hogy parmezán legyen. - MME

Ezek is érdekelhetnek