A felforrósított olajon kiolvasztjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát és a felkarikázott répákat, és egy rövid ideig együtt pároljuk.
Hozzákeverjük a darált húst, átsütjük, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tejet, egy kevés reszelt parmezánt, és krémesre főzzük.
A mártáshoz a paradicsompürét megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és egy kevés cukrot, majd a húshoz adjuk.
A spagettitésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy 17-cm-es kapcsos tortaformába rétegezzük a a tésztát, a mártást, a parmezánt és a sajtot. Tálaláskor tépkedett bazsalikom levéllel díszítjük.
A hagyományos ízesítéstől és tálalástól kissé eltérő, de alapízeit megtartva, tortaszelet formában tálalva más a jellege. A tortaszelet alá tehetünk kevés paradicsompürét is, így mutatósabb. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!