Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti bolognese torta

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A felforrósított olajon kiolvasztjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát és a felkarikázott répákat, és egy rövid ideig együtt pároljuk.
  2. Hozzákeverjük a darált húst, átsütjük, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tejet, egy kevés reszelt parmezánt, és krémesre főzzük.
  3. A mártáshoz a paradicsompürét megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és egy kevés cukrot, majd a húshoz adjuk.
  4. A spagettitésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  5. Egy 17-cm-es kapcsos tortaformába rétegezzük a a tésztát, a mártást, a parmezánt és a sajtot. Tálaláskor tépkedett bazsalikom levéllel díszítjük.

Ajánljuk még:

SPAGETTI BOLOGNAI MÁRTÁSSAL >>> 

9 BOLOGNAI RECEPT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI >>> 

13 TÉSZTAVARIÁCIÓ, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG DARÁLT HÚS >>> 

Megjegyzés

A hagyományos ízesítéstől és tálalástól kissé eltérő, de alapízeit megtartva, tortaszelet formában tálalva más a jellege. A tortaszelet alá tehetünk kevés paradicsompürét is, így mutatósabb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss