Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti bolognai mártással

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A meghámozott, majd finomra aprított vörös- és fokhagymát megpároljuk a felforrósított olívaolajon. Hozzádjuk a megtisztított és lereszelt sárgarépát, majd a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. Ekkor hozzáadjuk a szétnyomkodott hámozott paradicsomot, a megmosott, felaprított oregánót és bazsalikomot, majd felöntjük a vörösborral, és kis lángon, kevergetve, 45 percig főzzük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és még egyszer hagyjuk felforrni a ragut.
  3. A spagettit lobogva forró sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Leszűrjük, ráöntjük a mártást, alaposan összeforgatjuk, végül parmezánnal megszórjuk. Zöldfűszerekkel díszíthetjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss