A cukkikrémes spagetti elkészítéséhez a vöröshagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, ízlés szerint felaprítjuk. (Én vékonyan felcsíkoztam.) A cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőbe felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a bazsalikomot, megfuttatjuk, majd rádobjuk a reszelt cukkinit. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és puhára pároljuk. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsünk utána.) Amikor a cukkini puhára párolódott, hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük.
Közben enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, végül pedig alaposan összekeverjük a cukkinikrémmel.
A csirkemáj hártyás, eres részeit eltávolítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a majoránnával, belehelyezzük a felmelegített olajba, és szép lassan, többször átfordítva készre sütjük.
Tálaláskor a cukkinikrémes spagettit a tányérra kanalazzuk, ráhelyezzük a sült csirkemájat, és tálaljuk.
Egyszerű és nagyon finom, a cukkini kedvelőinek csakis ajánlani tudom. Tipp: Amennyiben nem maradt eres rész a csirkemájon, akkor nem fog sütés közben fröcsögni, pattogni, de ha ettől tartanánk, akkor a serpenyőt, amiben sütjük, félig fedjük le egy fedővel. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!