Elkészítés: A sót a tojásfehérjével jól összekeverjük. A húst egészben minden oldalán nagy lángon megpirítjuk, majd pici sóval, borssal fűszerezzük. Jól becsomagoljuk a szalonnaszeletekbe, megtűzdeljük a kakukkfűvel, a rozmaring ágacskákkal és két gerezd fokhagymával, majd befedjük a sótésztával, és 220 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kész, kiszedjuk a sóból, eltávolítjuk a szalonna szeleteket és a fűszereket, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Köretnek burgonyát főzünk két gerezd apróra tört fokhagymával, és olívaolajjal, tejszínnel pürét készítünk belőle. Házilag készített majonézt adunk hozzá. Testesebb vörösbor illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre