Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sótésztában sült marhafilé

MME MME
1/5
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sót a tojásfehérjével jól összekeverjük. A húst egészben minden oldalán nagy lángon megpirítjuk, majd pici sóval, borssal fűszerezzük. Jól becsomagoljuk a szalonnaszeletekbe, megtűzdeljük a kakukkfűvel, a rozmaring ágacskákkal és két gerezd fokhagymával, majd befedjük a sótésztával, és 220 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kész, kiszedjuk a sóból, eltávolítjuk a szalonna szeleteket és a fűszereket, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Köretnek burgonyát főzünk két gerezd apróra tört fokhagymával, és olívaolajjal, tejszínnel pürét készítünk belőle. Házilag készített majonézt adunk hozzá. Testesebb vörösbor illik hozzá.

Megjegyzés

Aki szereti a marhahúst, annak nagyon fog ízleni ez az étel. Nem bonyolult, mégis fejedelmi lakoma lehet belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss