Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós perec egyszerűen

90 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg só
  • 10 dkg margarin
  • 4,5 dl langyos víz
  • A formázáshoz:
  • 1 dl olaj
  • A tetejére:
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 1 tk szezámmag
  • 1 tk köménymag

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, a sót, a lágy margarint, és a langyos vizet. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. 5 percig pihentetjük, majd 12 darabba vágjuk és olajos kézzel cipókat formázunk belőle. Letakarjuk és 15 percig kelesztjük.
  2. A kelesztés után a cipókból hosszú rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. Tepsire tesszük és újra 15 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük a perecek tetejét.
  3. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, kömény maggal, és sóval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 percre szép piros ropogósra sütjük.

SÓS APRÓSÜTIK, AVAGY BOR- ÉS SÖRKORCSOLYÁK >>>

SÓS VENDÉGVÁRÓK - VÁLOGATÁS >>> 

SÓS APRÓSÜTEMÉNYEK - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Ez a perec egy igazi meccs nézéshez való ropogtatnivaló, sörkorcsolya, de a gyerekek kedvence is, mert nagyon ízletes és mutatós, kínálja magát. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss