Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sóskamártás vagy sóskafőzelék

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A felaprított hagymát olajon megpirítjuk.
  2. Beletesszük a megmosott sóskaleveleket, és megsózzuk. Amíg a sóskalevelek a főzéstől összeesnek, a liszttel és a tejföllel habarást készítünk, majd hígítjuk 2 dl vízzel.
  3. Ha megpuhult a sóska, ráöntjük a habarást. 3 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, ha szükséges, cukorral ízesítjük. Ha túl sűrűnek érezzük a sóskamártást, kevés vízzel higíthatjuk.
  4. Tükörtojás vagy fasírt illik mellé.

Megjegyzés

Mártásnak elég nagy adag lesz belőle. Mélyhűtött sóska esetében ugyanúgy készítjük, csak kimarad a turmixolós rész.

A gyerekeim nagy kedvence, folyamatosan követelik, soha nem elég belőle.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss