Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sóskaleves tojással II.

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sóskát alaposan megmossuk, és vágódeszkán nagyjából összedaraboljuk.

Egy viszonylag széles aljú lábasban az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve belerakjuk a sóskát, ráöntjük a cukrot, a
csipetnyi sót, és alaposan összevegyítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett addig pároljuk (kb. 5 perc), amíg a sóska eleven zöld színe megváltozik. Ekkor felöntjük a tejes vízzel, és forráspontig főzzük (újabb 5 perc), majd botmixerrel pürésítjük a levest.

Végül 4 különböző helyre egészben beleütjük a tojásokat, amiket néhány perc alatt keményre főzünk a levesben.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss