Elkészítés: A sóskát alaposan megmossuk, és vágódeszkán nagyjából összedaraboljuk.
Egy viszonylag széles aljú lábasban az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve belerakjuk a sóskát, ráöntjük a cukrot, a
csipetnyi sót, és alaposan összevegyítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett addig pároljuk (kb. 5 perc), amíg a sóska eleven zöld színe megváltozik. Ekkor felöntjük a tejes vízzel, és forráspontig főzzük (újabb 5 perc), majd botmixerrel pürésítjük a levest.
Végül 4 különböző helyre egészben beleütjük a tojásokat, amiket néhány perc alatt keményre főzünk a levesben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre