Elkészítés: A réteshez a krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük. A kaliforniai paprikát megmossuk, félbevágjuk, és 200 C-fokos sütőben megsütjük.
Közben a sóskát megmossuk, leszárítjuk, durvára vágjuk. A hagymákat meghámozzuk, finomra vágjuk. A fenyőmagot bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
A krumplit leszűrjük, kicsit összetörjük, de ügyeljünk arra, hogy kissé darabos maradjon. Hozzáadjuk a hagymát, a tojások sárgáját és a reszelt sajtot. A paprikát meghámozzuk, csíkokra vágjuk.
A kiterített réteslapokat megolajozzuk, megkenjük a krumplival, majd ráfektetjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, olajjal megkenjük, 180 C-fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A sóskához mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Megszórjuk a liszttel, kicsit átpirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel és a tejszínnel, felforraljuk és kevergetve kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sóskát, még 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
Lábosban felforralunk 1 liter vizet 1 csapott evőkanál sóval, borssal, az ecettel és a babérlevelekkel. A tojásokat a lobogó vízbe egyenként óvatosan beleütjük, 4-5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
1-1 tojást tányérra teszünk, mellékanalazzuk a sóskamártást, megszórjuk a fenyőmaggal, és a krumplis rétessel azonnal tálaljuk.