Elkészítés: A zabpelyhet egy tálba rakjuk, majd ráöntünk annyi húslevest, hogy teljesen ellepje a pelyheket. Többet ne adjunk hozzá, mert akkor folyni fog, és nem lehet kisütni. Hagyjuk állni min. fél órát, de a legjobb ha 1 órát áll, és jól magába szívja a folyadékot. Akkor jó, ha már teljesen puha, szét tudjuk kézzel is könnyedén nyomni.
Majd a petrezselymet felaprítjuk, sót, borsot adunk a szétázott pehelyhez, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a masszánkat. Határozott mozdulatokkal jól összekeverjük.
Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olívaolajjal, és kis lepénykéket sütünk, a fakanállal jól ellapítjuk, hogy könnyebben átsüljenek. Kb. 6 db lesz belőle, mindkét oldalát sárgásbarnára sütjük.
Húsokhoz, halhoz köretnek kitűnő, de lehet nyers zöldségekkel is fogyasztani kinek hogy ízlik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre