Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós palacsinta kapros öntettel

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 3 db tojás
  • 1 mk só
  • 40 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg túró
  • 1 fej fokhagyma (összezúzva)
  • 1 ek tejföl
  • Az öntethez:
  • szárított kapor
  • 2 dl natúr joghurt

Elkészítés

  1. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsintatészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
  2. Teflon- vagy kerámiabevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat, és hűlni hagyjuk.
  3. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tejfölt, és jól összedolgozzuk, így egy krémes állagú masszát kapunk.
  4. A palacsintákat betöltjük, felszeleteljük és tányérra helyezzük. A natúr joghurtot szárított kaporral összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a felszeletelt palacsintákat.

 

Megjegyzés

Ízletes és laktató - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss