Az élesztőt összekeverjük a cukorral (addig, amíg folyós állagot nem kapunk ), a lisztet pedig a sóval. Ez utóbbihoz hozzáadjuk az olvasztott vajat, a langyos tejet és a cukoros élesztőt, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 8-9 részre osztjuk. A gombócokat lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 30 cm hosszúra és ovális alakúra, megkenjük olvasztott vajjal, majd ferdén bevagdossuk (kb. 1 centiméterenként) úgy , hogy a széleket ne vágjuk át.
A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és az így kapott rudat csigavonalba összetekerjük úgy, hogy a tészta végét behajtjuk a feltekert tészta alá. A turbánokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megszórjuk a magvakkal. Fél óráig kelni hagyjuk, majd előmelegített, 200 fokos sütőben ropogósra sütjük.