hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós sajttorta

40 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sós sajttorta alapjához a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
  2. A krémhez összekeverjük a mascarponét és a krémsajtot, majd hozzákeverjük az apró kockákra vágott paprikát, a felkarikázott olajbogyót, a felaprított bazsalikomot, és a lereszelt sajtot, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
  3. A zselatint a tejszínben elkeverjük, hagyjuk megduzzadni, majd langyosra melegítjük és a sajtos keverékhez keverjük.
  4. A krémet a kekszes alapra simítjuk és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük. Másnap retekszeletekkel és bazsalikommal díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss