Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós sajtosrúd

> 90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 250 g finomliszt
  • 250 g Rama vajasízű margarin
  • 300 g reszelt sajt vegyesen
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk fokhagyma por vagy fokhagyma krém
  • 3 to sárgája + 1 egész tojás
  • ízlés szerint kömény vagy szezám mag stb.

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojássárgákat. Sóval, borssal, fokhagyma porral ízesítjük és sima tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva néhány órán, vagy egy egész éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
  3. Felhasználás előtt pár percig hagyjuk kissé puhulni, majd fólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a habosra felvert tojással. Megszórjuk a köménymaggal, vagy sajttal, vagy őrölt pirospaprikával összekevert sajttal.
  4. Lisztbe mártott késsel vagy derelyemetszővel rudakat vágunk. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk, kissé távolabb egymástól.
  5. Forró sütőbe (190-200 fok) tesszük, a hőfokot azonnal takarékra állítjuk, kb. 15-20 perc alatt világos sárgára sütjük.

SAJTOS-MAGVAS RÚD>>> 

TEJFÖLÖS SAJTOS RÚD>>> 

SPENÓTOS-SAJTOS RÚD>>> 

Megjegyzés

Dupla adaggal is készíthetjük, mert hosszabb ideig is tárolhatjuk zárt dobozban vagy fóliába csomagolva. Ropogós sörkorcsolya vagy borkorcsolya. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss