Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós -Ropogós

90 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg rétesliszt
  • 40 dkg sima liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1/2 sütőpor
  • 10 dkg szezámmag
  • 8 dkg egész mák
  • 1 e.k. só
  • Tejföl

Elkészítés

  1. A hozzávalókból szokásos módon tésztát gyúrunk ,lágy legyen de ne ragadjon. Ujjnyi vastagra sodorjuk, meg kenjük a tészta tetejét 2 db tojássárgájával és 10-12 cm hosszú vékony csíkokat vágunk rádlival.(barátfüle vágó) Minél vékonyabb ,annál ropogósabb .Előmelegített 180-200 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Dobozban tárolva sokáig eláll.

Ezek is érdekelhetnek

Friss