Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sós pöffeteg

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval, és ízlés szerint őrölt borssal.
  2. Ezután egyesével hozzákeverjük a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk.
  3. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és összekeverjük, összegyúrjuk a tésztát. Ezután legalább egy órára hideg helyre tesszük, vagy a hűtőbe. (Ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt hozzákeverünk.)
  4. A tésztából nagyobb diónyi golyókat formázunk, majd ízlés szerint meghempergetjük szezámmagba. (Meghempergethetjük még pl. köménymagba, vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe is.)
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól távolabb, ráhelyezzük a golyókat.
  6. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra süssük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. 

Megjegyzés

Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss