Elkészítés: Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A zsírt elmorzsoljuk a lisztben, beletesszük a sót, majd a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Simára dagasztjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, hosszúkásra formázzuk, és 18 darabra vágjuk. Egyenként hosszúkásra sodorjuk tetszés szerinti vastagságra és hosszúságra, majd perecet formázunk belőle. Tepsibe rakjuk és hagyjuk kelni még legalább 15 percet.
Megkenjük tojással, és előmelegített sütőbe toljuk. Ha majdnem kész, megkenjük sűrű só-liszt-víz masszával, és visszatoljuk még pár percre a sütőbe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre