Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós palacsintatorta körözöttel és sajtkrémmel töltve

75 perc
egyszerű
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 doboz tejföl (nagy)
  • 1/2 fej lilahagyma
  • kömény
  • pirospaprika
  • 1 doboz feta sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 5-10 dkg friss spenót
  • olaj
  • 15 db palacsinta
  • 10-15 dkg paprikás szalámi
  • 2 db főtt tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db paradicsom
  • Díszítéshez:
  • paprika
  • paradicsom
  • uborka
  • 1-2 db főtt tojás
  • paprikás szalámi
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. Az egyik krémhez körözöttet készítünk a túróból, egy doboz tejfölből, apróra vágott lilahagymából, köményből, pirospaprikából, sóból.
  2. A másikhoz a fetát simára keverjük a másik doboz tejföllel, ebből több kell, hogy kijöjjön, mert a torta külsejét is ezzel kenjük meg, ha sűrű tehetünk még bele egy kis pohár tejfölt is és reszelt fokhagymával ízesítjük.
  3. A spenót leveleket megtisztítjuk és kevés olajban megpároljuk, reszelünk rá fokhagymát, megszórjuk sóval, borssal.
  4. Az alaprecept szerint kisütött palacsintákat rétegezzük. Az egyiket megkenjük körözöttel és teszünk rá szalámi szeleteket, aztán jöhet a következő palacsinta, arra a sajtos krémből kenünk és tojás karikákat teszünk. A rétegeket kedvünkre variálhatjuk, a körözöttre vagy a sajtkrémre tehetünk spenót leveleket, paradicsomkarikákat. Végül palacsintával betakarjuk sajtkrémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is. Az oldalára apróra vágott petrezselymet teszünk, a tetejét pedig ízlés és kreativitás szerint megdíszítjük, majd hűtőbe tesszük.

GOMBÁS-CUKKINIS PALACSINTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss