Elkészítés: Simára keverjük a tojást a tejjel, egy csipet sóval. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és kb. 15 percig pihentetjük. Sütés előtt belekeverünk 1 evőkanál olajat és a szódavizet, és bevonatos serpenyőben vékony palacsintákat sütünk.
Közben az avokádót és az almát kettévágjuk, meghámozzuk, és húsukat vékonyan felszeleteljük. Azonnal megcsepegtetjük citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A felvágottat vékony csíkokra vágjuk.
Az olajat simára keverjük citromlével, a csípős paprikakrémmel, sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. Az öntetet a salátakeverékre öntjük, belekeverjük az avokádót, az almát és a felvágottat.
A palacsintákat tányérra tesszük, felére halmozzuk a salátát, és kettéhajtjuk. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre