Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sós kifli és stangli - Szabi, a pék receptje

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
18 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet, a tejföllel, 2 darab egész tojással és az élesztővel a dagasztótálba tesszük, majd elkevertetjük a géppel. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a cukrot, majd 3 percet dagasztatjuk, míg a tészta egyneművé válik.
  2. A puha vajat kisebb kockákban adagolva adjuk hozzá és további 5 percet dagasztatjuk a géppel. Az elkészült tésztát huzatmentes helyen, letakarva pihentetjük 30 percet.
  3. Ekkor következik a gömbölyítés, 4 részre osztjuk a tészát, majd gombócokat formázunk belőlük, és letakarva további 15 percet pihentetjük a konyhapulton.
  4. A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, és 6-6 darab cikkre vágjuk, majd a háromszögek felét aszalt paradicsommal megtöltve feltekerjük, a másik felét feltekerjük, és sóval meghintjük. A kifliket - 18 darabot - sütőpapírral bélelt tepsikre sorakozatjuk.
  5. Egy tojást villával lazán felverünk, és egy kenőecset segítségével áttojásozzuk a megkelt péksüteményeket. 195 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

    PÉKSULI SZABIVAL: TÖKÉLETES SÓS VAJAS TÉSZTA KIFLIHEZ, STANGLIHOZ, ZSÖMLÉHEZ, CSIGÁHOZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss