Elkészítés: A cukrot egy közepes méretű forralóedénybe szórjuk, és közepes lángon karamellizáljuk. Alkalmanként keverjük meg, nehogy leégjen. Amikor az összes cukor felolvadt, hagyjuk abba a kevergetést, és csak tartsuk szemmel, ahogyan karamellizálódik. Ha szükséges, kevergetés helyett néha mozgassuk meg az edényt.
Ha már elértük a megfelelő színt, adjuk hozzá a kockára vágott vajat, jól keverjük el, és rögtön vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a szobahőmérsékletű tejszínt, majd tegyük félre hűlni. Szórjuk bele a sót – és kóstoljuk is meg, hogy az ízlésünknek megfelelő-e az ízhatás.
A zselatint oldjuk fel a hideg vízben, majd keverjük a langyos! karamellkrémhez.
A hideg tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a sós karamellkrémmel.
4-6 desszertes kehelybe osszuk el egyenlően az így kapott krémet ribizlivel és málnával rétegezve, a tetejét extraként megszórhatjuk karamellizált pop-cornnal. Fogyasztás előtt hűtsük le.