Sós brownie-keksz

default user icon
MME
25 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sós brownie-keksz elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  3. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  4. Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, az étolajjal és a vaníliakivonattal.
  5. Egy nyeles kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kakaóport és az instant kávét.
  6. A csokis keveréket óvatosan a tojásos masszához öntjük, és addig keverjük, amíg szép sima keveréket kapunk.
  7. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és egy szilikonspatulával óvatosan összeforgatjuk.
  8. A sütőpapíros tepsikre két kanál segítségével 1,5 evőkanálnyi méretű halmokat rakunk a csokis masszából, úgy, hogy kb. 4 cm-es hely maradjon az egyes kupacok között.
  9. Minden süti tetejét megszórjuk sópehellyel, és 8-10 perc alatt megsütjük őket, míg a kekszek teteje fényes és repedezett lesz.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, ha szeretnénk, megszórhatjuk a tetejüket csokireszelékkel, és 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni a kekszeket.
  11. Egy tortalapát segítségével áttesszük a még langyos kekszeket rácsra, és ott hagyjuk teljesen kihűlni őket. Légmentesen záródó dobozban szobahőmérsékleten tároljuk őket.

Nézd meg videón, hogyan készül a sós brownie-keksz!

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből 24 darab sós brownie-keksz készíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss