Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós-borsos oldalas ropogós bundában

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast csontonként szétvágjuk. A kissé nagyobb szemcséjü sót és a borsot száraz serpenyőben megpirítjuk. A húsdarabokat ebbe a keverékbe jól beleforgatjuk, majd 1 órán át állni hagyjuk.

Ezt követően az oldalast gőzön főzzük puhulásig /kb. fél óra/. A tojást villával habosra verjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet, és csomómentesre keverjük. Minden húsdarabot belemártunk a lisztes tojásba, és forró olajban kisütjük.

A hús kivül ropogós, belül puha, ízletes lesz. Önálló ételként körettel vagy salátával is kínálhatjuk.

Megjegyzés

Amikor gyors, mutatós, ízletes étellel kívánjuk meglepni családtagjainkat, barátainkat, ezt az elkészítési módot ajánlom, melynek alapja egy kínai recept. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss