Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tragikus kimenetelű ételmérgezési botrányba keveredett egy Michelin-csillagos étterem

default user icon
MME
Egy 46 éves vendég előszőr rosszul lett majd pár nap múlva meghalt, miután egy Michelin-csillagos étteremben evett, és étlemérgezés gyanújával kórházba szállították. Mivel ez volt a 24., az étteremmel összefüggésbe hozható eset, a helyi egészségügyi hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Vizsgálatot indított a spanyolországi Valencia tartományának egészségügyi hatósága azt követően, hogy egy 46 éves nő előbb rosszul lett, majd meghalt, miután a RiFF nevű Michelin-csillagos étteremben evett – írja az El País-ra hivatkozva az index.hu. 

A hatósághoz köthető források szerint az ügyet február 17-én jelentették be azután, hogy a nő és családja rosszul lettek, és az ételmérgezés tüneteit – hányás és hasmenés – produkálták. Az apa és a 12 éves fiú február 16-án már jobban érezte magát, a nő állapota azonban tovább romlott, 17-én pedig végül meg is halt.

Az elmúlt időszakban összesen huszonnégyen lettek rosszul azután, hogy a valenciai étteremben ettek, köztük az elhunyt nő férje és fia is, az ő tüneteik azonban jóval enyhébbek voltak, és hamar fel is épültek.

Az ügyben indult vizsgálat során ugyanakkor nem találtak semmi olyat, ami miatt ételmérgezést kaphattak volna az étterem vendégei, így jelenleg a különféle minták elemzését, illetve a boncolást várják. 

Az étterem tulajdonosa közölte, hogy az étterem a vizsgálat idejére zárva tart, a működés csak akkor folytatódik majd, ha a személyzet is a vendégek is maximálisan biztosítva lesznek a hely biztonságáról. A férfi azt is hozzátette, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal, és részvétét fejezte ki az eset miatt.

Ezek is érdekelhetnek