Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörösdobozon sült ropogós csirke

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk. Az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a fűszerpaprikával és bedörzsöljük vele a csirkét, majd 30-60 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A tisztára mosott sörös dobozt felnyitjuk,az alkohol felét kiöntjük. A doboz tetejét több helyen kilyukkasszuk, hogy a gőz átjárja a csirkét. A csirkét a far részével ráhúzzuk a sörös dobozra és egy tepsibe vagy alumínium grilltálcára helyezzük.
  3. A csirkét 180 fokon egy órán át sütjük, majd 190 fokon 25-30 percig pirítjuk, míg a bőre piros nem lesz. A kész csirkét leszedés előtt hagyjuk hűlni egy rövid ideig, mert a felforrósodott fém megégetheti a kezünket.

KÍVÜL ROPOG, BELÜL OMLÓS: ÍGY SÜSS CSIRKÉT SÖRÖSDOBOZON! >>> 

9 SÜLT CSIRKE, AMI AZ ÜNNEPI ASZTALON IS MEGÁLLJA A HELYÉT >>> 

Ezek is érdekelhetnek