Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös zöldséggulyás

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A császárhúst nagyon vékony csíkokra vágjuk, és közepes tűzön folytonosan kevergetve kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Folyamatosan üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát.

Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet, összekeverjük és beletesszük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, borsozzuk, fedővel letakarva puhára pároljuk. 10 perc múlva belerakjuk a karikára vágott
zöldséget, a kockára vágott burgonyát, a felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórjuk a gyömbért, az ételtízesítőt, a zúzott fokhagymát.

Ráöntjük a sört és még 1,5 liter vizet. Lassú tűzön puhára főzzük. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, néhány percig még főzzük.

10 perc pihentetés után fogyasztható. Én apró daragaluskát is szoktam hozzá adni betétnek.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss