Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös pulykaragu zöldséges párolt rizzsel

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykacomb
  • 5 dl világos sör
  • 3 zöldpaprika
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • A körethez:
  • 20 dkg rizs
  • 2 paradicsom
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél póréhagyma
  • forró víz
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A felforrósított olajban pirítsuk világosbarnára a felaprított hagymát. Ezután tegyük bele, a 2 centis kockákra vágott pulykacombot, a zúzott fokhagymát, és a nagyobb darabokra vágott paprikát. 2-3 percig pirítsuk, öntsük fel a sörrel, sózzuk, borsozzuk, és fedővel letakarva pároljuk majdnem puhára.

Most adjuk hozzá, a felkarikázott zöldhagymát, az aprított petrezselymet, és főzzük készre.

A körethez a rizst a forró olajban dinszteljük fehéredésig, majd öntsük fel a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és szórjuk bele a petrezselymet, a szeletelt póréhagymát és a kockákra vágott paradicsomot. Keverjük öszze, fedjük le, és takaréklángon addig pároljuk, míg az összes folyadékot felveszi, és pergős lesz. Ez kb. 20-25 perc.

Tálaláskor a zöldséges párolt rizst formázva tegyük tányérra, és rakjuk körbe a sörös pulykaraguval.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss