Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös-mézes egyben sült karaj

MME MME
150 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Mustár

Elkészítés

  1. Az egyben sült karaj elkészítéséhez a húst megtisztítjuk, ha szükséges, hártyát levágjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket hosszában pár darabba vágjuk.
  2. A húst tetejét egy hegyes késsel megszurkáljuk, belenyomkodjuk a fokhagymagerezdeket, minden oldalát körbefűszerezzük köménnyel, majoránnával.
  3. Egy tálkában a sört, a mézet, a mustárt, egy kevés sóval, borssal addig keverjük, míg minden fel nem oldódik.
  4. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  5. A húst, egy serpenyőben, kevés zsiradékon, magas hőmérsékleten minden oldalon körbepirítjuk.
  6. Közben egy tepsibe rakjuk a zsírt, erre helyezzük a körbepirított húst, a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk körberakjuk vele a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a sörös keverékkel.
  7. A tepsit alufóliával letakarjuk, és berakjuk a sütőbe 1 1/2 órára. Időnként meglocsoljuk a mézes sörös szafttal.
  8. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és 170 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a szafttal.
  9. Süthetjük akár burgonyával vagy zöldségekkel együtt is, vagy kínálhatjuk lencsesaláta vagy -főzelék mellé, szilveszteri fogás gyanánt.


Ezek is érdekelhetnek

Friss