Az egyben sült karaj elkészítéséhez a húst megtisztítjuk, ha szükséges, hártyát levágjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket hosszában pár darabba vágjuk.
A húst tetejét egy hegyes késsel megszurkáljuk, belenyomkodjuk a fokhagymagerezdeket, minden oldalát körbefűszerezzük köménnyel, majoránnával.
Egy tálkában a sört, a mézet, a mustárt, egy kevés sóval, borssal addig keverjük, míg minden fel nem oldódik.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A húst, egy serpenyőben, kevés zsiradékon, magas hőmérsékleten minden oldalon körbepirítjuk.
Közben egy tepsibe rakjuk a zsírt, erre helyezzük a körbepirított húst, a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk körberakjuk vele a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a sörös keverékkel.
A tepsit alufóliával letakarjuk, és berakjuk a sütőbe 1 1/2 órára. Időnként meglocsoljuk a mézes sörös szafttal.
Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és 170 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a szafttal.
Süthetjük akár burgonyával vagy zöldségekkel együtt is, vagy kínálhatjuk lencsesaláta vagy -főzelék mellé, szilveszteri fogás gyanánt.