Elkészítés: A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem.
A csont nélküli csülköt több mint 1 óráig főzöm sós vízben, melybe teszek babérlevelet s egész borsot. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdosom, sózom, borsozom. Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá 1 szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Melléteszem a karikára vágott krumplit. Fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal.
Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával és sörrel, a végén grillfokozaton pirítom.
A csülköt kettévágom. Tálalok. A tányérra teszek egy darab csülköt és a köret felét, valamint csalamádét, uborkát. Jól behűtött sört iszom hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!