Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörös csirkecomb II.

MME MME
3 4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombok bőrét lehúzom, és odaadom a sóváran bámuló macskának, majd szétszedem alsó és felső darabokra. A fűszerekkel jó alaposan bekenem a húsokat, ügyelve arra, hogy a Piros Arany is sós, tehát csak csínján a sóval. Lehetőleg minimum fél órát hagyom, hogy átjárják az ízek kicsit.

A vajat megolvasztom, öntök hozzá olajat, nehogy megégjen, és a combdarabokat kérgesre, pirosra kapatom, majd két-három részletben aláöntve a sört, fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára, vagyis inkább sűrű szaftjára sütöm.

Megjegyzés

A sörtől szép színt kap, nem is szólva arról, hogy szinte leolvad a csontról a szaftos, puha hús. Ha valaki idegenkedne a sör ízétől, legyen nyugodt, nincs sör íze. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss