Itt a nagy bolti sörkörkép: drága mulatság lehet az otthoni meccsnézés

Hatalmas sörválasztékkal várja a vásárlókat minden hazai boltlánc. Itt a nyár és a grillszezon, meg június 14-én kezdődik a várva várt foci Eb, ahol a magyaroknak is szurkolhatunk. A meccsnézéshez pedig sokak számára elengedhetetlen egy finom sör.

A június 14-én kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságon, azaz a foci Eb-n idén is ott lesz a magyar válogatott. A közelgő meccsek lázban tartják az egész kontinenst, és sokan a helyszínről buzdítják majd a hazai focistákat. Sokan maradnak azonban itthon is, hogy a tévék előtt ülve szurkoljanak Szoboszlai Dominikéknak. A meccsnézés pedig nem az igazi rágcsálnivalók, házilag készült vendégvárók és italok nélkül.

A hazai boltláncok a nyári szezon, valamint a focimeccsek miatt széles sörválasztékkal készülnek, és a már jól ismert márkák mellett megjelennek a polcokon a hazai kézműves sörök és az igazi ritkaságok is, illetve kapható lesz a foci Eb hivatalos söre, a Bitburger is dobozos formában.

Itt a nagy hazai bolti dobozossör-körkép

A dobozossör-választék tényleg széles spektrumon mozog, hiszen a legegyszerűbb és közismert söröktől az igazán különleges, mondhatni ritkaságokig terjed a skála. Ez pedig az árak alakulásában is meglátszik, ugyanis azok az italok, amik az év minden napján elérhetőek, azok olcsóbbak, mint a csak mostanában a polcra kerülő sörök. Nagy a szórás, és ha valaki sok sört vesz, lehet hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia!

Lidl

A Lidl különleges összeállítással, nemzetközi sörkínálattal várja a vásárlókat, miközben nem hiányozhatnak majd a polcokról az Argus néven ismert, saját márkás dobozos söreik sem. Az egyik legolcsóbb sör a 0,33 literes Kőbányai lesz (199 Ft), de a literes árat tekintve még ennél is kedvezőbb a 0,5 literes Holsten, mely csak 229 forintba kerül.

A márkák tekintetében Budweiser, Staropramen, Kozel, Miller, Heineken, Dreher és Borsodi is megjelenik a polcokon, a dobozos sörök ára pedig 300 és 400 forint között mozog. A Tuborg világos sörre külön akciót hirdettek, ugyanis ha valaki egyszerre 24 dobozzal vesz belőle, akkor 379 helyett 239 forintot kell fizetnie darabonként, ezzel tálcánként 3 360 forintot lehet spórolni.

Tesco

A Tesco elképesztően nagy választékkal készül a foci Eb-re és a nyárra. A legolcsóbb dobozos sörük az alkohomentes Rastinger világos, mely 0,5 literes kiszerelésben kerül a polcokra 199 Ft-ért. A hagyományos, alkoholtartalmú sörök közül a legkedvezőbb árral szintén egy Rastinger rendelkezik, a 4%-os 0,5 literes világosért 229 forintot kérnek el.

A legtöbb sört a 279 és 400 forint közötti ársávban találjuk a Tescóban. Itt olyan márkák közül válogathatnak a vásárlók mint a Pécsi Radler és Pécsi Sör, Schlossmühle, Gösser, Hop Rider, Szalon, Staropramen, Dreher, Löwenbrau, Steffl, Carslberg, Heineken, Kőbányai, Soproni, Arany Ászok, Arany Fácán, Pilsner Urquell és a Tuborg.

A Borsodi, a Beck's, a Coors, a Stella Artois, a Miller, a Kronenbourg és az Asahi 400-500 Ft között mozog. Kapható a Tescóban az Eb hivatalos söre, a Bitburger is, a 4,8%-os 0,5 literes doboz 649 forintba kerül, míg a legdrágább dobozos sör a Guinness ír fekete színű, amely 0,44 literes és 1 099 Ft.

Auchan

A Tesco mellett az Auchané a legnagyobb és legszínesebb sörválaszték. A legolcsóbb dobozos sör az Auchanban a június 26-ig akciós, alkoholmentes Pécsi Radler, melynek fél literje 199 Ft-ba kerül. A legolcsóbb alkoholos sör a 0,33 literes, szintén dobozos Budweiser és a Zipfer Marzen, mindkettő 225 forintos áron kerül a polcokra. A literes árat tekintve viszont a Tuborg a legjobb vétel, ugyanis 0,5 literje 235 Ft.

Az árérzékeny vásárlók számára az Auchan a dobozos sörök széles választékát kínálja a pár százforintos kategóriákban. A 200 és 300 forint között mozgó árú dobozos sörök között olyan márkák szerepelnek mint az Arany Ászok, Szalon, Kőbányai, Soproni, Hofbrau München, Arany Szarvas, Gösser, Borsodi, Dreher, Pécsi Sör, Heineken és a Konrad. 300 felett, de 400 Ft alatt az Old Prague prémium cseh sört, Gallica belga pilst, Holstent, Staroprament, Coorst, Carlsberget, Ceceit, DAB-ot, Löwenbraut, Primator lezakot, Stefflt, Pilsner Urquellt, Kozelt, Apostelt, Lasko Zlatorogot találjuk.

Aki különleges sört inna, az választhat német, cseh, belga, japán, horvát vagy éppenséggel spanyol sört is, hiszen ezek is polcokra kerülnek az Auchanban a magyar kézműves italok mellett. Az Eb hivatalos sörét, a Bitburgert 349 forintért árulják akciósan, de vehetünk belőle rögtön partyhordót is, mely 5 literes és 7 189 forintba kerül.

SPAR

A Sparban a legolcsóbb sör a 0,5 literes, dobozos Hermann Müller, melynek ára 239 Forint. A Spar viszont több sörmárka esetében is mennyiségi akciót hirdetett, azaz ha hat dobozzal vásárolunk azokból, akkor jelentősen alacsonyosabb lesz a darabár. Ilyen például a Tuborg, Borsodi és a Be(er) Cool, ez utóbbinál 259 Ft helyett csak 199 Ft-ot fizetünk dobozonként ha hatot egyszerre teszünk a kosárba.

A Sparban is 200 és 400 forint közötti ársávban találjuk a legtöbb sört, és olyan márkák dobozos kiszereléseivel találkozhatnak a vásárlók mint a Kőbányai, Arany Ászok, Dreher, Gösser, Hofbrau, Arany Fácán, Löwenbrau, Heineken, Stella Artois, Szalon, Soproni, Pilsner Urquell, Steffl, Staropramen, Beck's, Peroni, Pécsi Sör és a Borsodi.

A drágább, 5-600 forintos kategóriában szerepel a Bitburger, illetve a Budweiser, Miller, Zipfer, Estrella, DAB, Radeberger, Monyo, Paulaner és a Rekettye Brewing.

Penny

Talán a legolcsóbb sört a Pennyben kaphatjuk, ugyanis a 0,5 literes Arany Korsó dobozos ára 189 Ft. A Pennyben a saját márkás sörök mellett polcokra kerül a Mythos, Arany Ászon, Karlovacko, Estrella, Lasko, Dreher, Soproni, Heineken, Carlsberg, Gösser és az Urpiner is változó kiszerelésben, 300-400 forint között mozgó áron. A drágább fajtákat a Pilsner Urquell, a St. Pierre és a 799 forintos árú 0,44 literes ír O'Hara's adja.

Aldi

A Pennyvel fej-fej mellett halad az Aldi a legolcsóbb sör versenyben, ugyanis náluk is 189 forintba kerül a legkedvezőbb árú sör, ami az akciós, 0,5 literes Karlskrone. Emellett a saját márkás Berg König is elérhető lesz többféle változatban, valamint megtaláljuk a polcokon a Tuborg, Coors, Gösser, Heineken, Kőbányai, Beck's, Borsodi és Soproni dobozos söröket 300-400 forintos áron, a drágább, 5-600 forintos vonalat pedig a Kronenbourg, Budweiser, Staropramen és Pilsner Urquell képviseli.

A betétdíj miatt még drágább lehet a sörözés

Az idén januárban indult kötelező visszaváltási rendszer nemcsak a műanyag palackokat, hanem a fémdobozokat is érinti. A boltok polcain már megjelentek a betétdíjas sörösdobozok, melyek után darabonként +50 forintot felszámolnak az üzletek. A betétdíjat természetesen visszakapjuk, ha az üres italosdobozt sértetlenül visszaváltjuk a Mohu automatáiban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves