Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörkifli gazdagon

120 perc
bonyolult
költséges
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet, a tejfölt és a cukrot összekeverjük, közepes lángon felmelegítjük (inkább langyos legyen, mint meleg!), majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk 15 percet, hogy szépen felfusson. 
  2. Miközben várunk, a (szobahőmérsékletű) lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk az olajat, a sót, 1 db tojást, és végül a felfuttatott élesztős elegyet.
  3. Jól összegyúrjuk, és letakarjuk egy tiszta konyharuhával a tál tetejét, keresünk neki egy kellemesen meleg helyet (pl. egy langyos radiátor teteje) és hagyjuk 1 órán át kelni.
  4. Miközben kel a tészta, előkészíthetjük a töltelékeket, megfőzzük a virslit és felvágjuk 5 cm-es darabokra, felszeleteljük a füstölt sajtot rudacskákra, lereszeljük a trappista sajtot, a bacon szeleteket pedig ketté vágjuk.
  5. Kinyújtjuk a tésztát, majd négyzetalakúra vágjuk őket (lehet más is, ki hogy szereti). Beletesszük a sajtot, a bacont és a virslit, majd összecsomagoljuk. 
  6. Tepsibe tesszük a sütiket, majd megkenjük a tetejüket tojással. Kicsit sózzuk, és mehet rá a reszelt sajt
  7. Előmelegített (180 fok) sütőben úgy 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Laktató, szállítható, napokig eláll. :) - mokaficok

Ezek is érdekelhetnek

Friss