A tejet, a tejfölt és a cukrot összekeverjük, közepes lángon felmelegítjük (inkább langyos legyen, mint meleg!), majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk 15 percet, hogy szépen felfusson.
Miközben várunk, a (szobahőmérsékletű) lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk az olajat, a sót, 1 db tojást, és végül a felfuttatott élesztős elegyet.
Jól összegyúrjuk, és letakarjuk egy tiszta konyharuhával a tál tetejét, keresünk neki egy kellemesen meleg helyet (pl. egy langyos radiátor teteje) és hagyjuk 1 órán át kelni.
Miközben kel a tészta, előkészíthetjük a töltelékeket, megfőzzük a virslit és felvágjuk 5 cm-es darabokra, felszeleteljük a füstölt sajtot rudacskákra, lereszeljük a trappista sajtot, a bacon szeleteket pedig ketté vágjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, majd négyzetalakúra vágjuk őket (lehet más is, ki hogy szereti). Beletesszük a sajtot, a bacont és a virslit, majd összecsomagoljuk.
Tepsibe tesszük a sütiket, majd megkenjük a tetejüket tojással. Kicsit sózzuk, és mehet rá a reszelt sajt.
Előmelegített (180 fok) sütőben úgy 30 percig sütjük.