Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörfesztivál-kisokos: 3 sörös könyv, amit indulás előtt nem árt elolvasnod!

Ha szereted a sört, akkor bizonyára élvezettel olvasod majd ezeket a – sörfesztiválok idején különösen hasznos – könyveket is.
Sörkönyv

Vétek György elmeséli, hogyan tört ki a sörforradalom Amerikában, miként csapott át Európára, majd érkezett el hozzánk is. Bemutatja a legújabb trendeket és a sörtípusokat, továbbá megtanít a kóstolásra és a szervírozásra. Az igényes fotókkal illusztrált kiadványt Rosenstein Róbert séf (Rosenstein Vendéglő) sörös ételei, Baracskay Angéla cukrász (Tanti) desszertjei és Németh Grabovszky Gábor bartender (Élesztő) kreatív sörkoktéljai teszik teljessé.
(5990 Ft, Corvina Kiadó)


Kézművessör-kalauz

Mostanában egyre többen járják az országot főzdetérképpel, sörlistával, palackokkal felszerelkezve, hogy frissen és zamatosan, mondhatni első kézből kapják a szűretlen és pasztörizálatlan különleges söröket. Faragó József könyve magyar kézműves sörök forrásvidékére kalauzol el. Ellátogathatsz régi sörfőzdék patinás üstjeihez, bepillanthatsz a házi sörfőzők tűzhelyre tett lábasaiba, és vizitálhatsz a legmodernebb kisüzemekben is.
(2950 Ft, Alinea Kiadó)

Házi sörfőzde

Ismerd meg az ízletes ale-ek, lagerek és búzasörök, a szomjoltó fűszeres és gyümölcsös sörök főzésének titkait! Greg Hughes könyve 100 sörreceptet vonultat fel a világ minden tájáról, és a leírásokat sörfőzési tippek, valamint az elkészült nedűk egész oldalas fényképei egészítik ki. A folyamatot lépésről lépésre fotók mutatják be, így a házi sörfőzésben még járatlanok is megismerhetik az egyes műveleteket. A receptek mindegyike elkészíthető teljes cefrézési eljárással, sokuk esetében pedig megtalálható a malátakivonatos változat is.
(4990 Ft, Libri Könyvkiadó Kft.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss