Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörben sült kacsacomb cukormázas sárgarépával

90 perc
egyszerű
olcsó
6 adag

Elkészítés

  1. A kacsacombokon a bőrt megszurkáljuk, majd sózzu-borsozzuk.
  2. Megtisztítjuk, majd a tepsi aljára szórjuk a negyedelt hagymát, a finomra vágott fokhagymát, a friss kakukkfüvet, majd erre fektetjük a húst.
  3. A sört összekeverjük a cukorral, felforraljuk, és megvárjuk, míg a cukor felolvad. Felét a combokra öntjük, majd az előmelegített sütőben (a villanysütő hőfoka kb. 180-200 fok, a gázsütőn 6 os fokozat legyen) addig sütjük, míg omlós lesz és szép pirosra sül (ez kb. 60-80 perc). Közben néha meglocsoljuk a szaftjával, ha szükséges pótoljuk azt a sörös lével.
  4. Amikor elkészült vegyük ki a kacsát, az alaplét szűrjük le, és egy serpenyőben összeforralva sűrítsük be, amennyiben mártást is szeretnénk készíteni.
  5. A sárgarépát megtisztítjuk, lábasba téve felöntjük vízzel, adjuk hozzáadjuk a cukrot, és egy csipet sóval ízesítjük. Lefedve kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. A fedőt levéve hagyjuk a megmaradó folyadékot ragacsos sziruppá sűrűsödni, majd a vajat is hozzáadjuk, az apróra vágott turbolyát vagy a petrezselyemzöldet beletesszük.
  6. A combokkal tálaljuk, a mártást külön csészében tesszük az asztalra, köretként még pirított burgonyát is adhatunk. Az egészet megszórjuk petrezselyemzölddel. 

Megjegyzés

Kevesebb vagy több személyre arányosan csökkenteni vagy növelni kell a hozzávalókat. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss