Elkészítés: Elsőként a csirkedarabokat dörzsöld be sóval, borssal, szerecsendióval jó bőven; a bőrös részre szórj fahéjat is. A hagymát kockázd fel, a gombát tisztítsd meg és vágd vaskosabb szeletekre (a tönköt is nyugodtan!); a vajat egy nagy lábosban vagy mély öntöttvas serpenyőben tedd oda olvadni. Ha serceg, mehetnek bele a csirkék, először bőrrel lefelé, aztán, ha ropogós folt sül a bőrre, megfordítva. Amíg a nemolyanbőrös fele sül, keverd hozzá a felkockázott hagymát, majd a bőrt kend meg só-méz keverékkel (vagy külön a mézzel és sózd meg). Ezután fordítsd át ismét, hogy az is belesüljön. Aztán még egy forgatás, közepes láng, és jöhet rá a 3 deci barnasör (tehát 2 jut a szakácsnak). Fedő alatt puhára. Ha kész, vedd ki a csirkéket és rakd át a sütőbe, hogy megropogósodjon a bőrük, a sörben meg keverd el a gombát és fedő nélkül párold puhára. Közben a mártás is besűrűsödik, ekkor keverd hozzá a tejszínt, még 2 perc kislángon és kész.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre