Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörben sült bőrös karaj

100 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk, majd a bőrt bevagdossuk rajta.
  2. A szalonnát beirdaljuk, és egy magas falú sütőedény aljába tesszük őket.
  3. A húsba bedörzsöljük a fűszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bőrrel felfelé. Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük, és magas hőfokon (200 fok) elkezdjük sütni.
  4. Ahogy puhul, időnként a szalonnával megsimogatjuk a bőrt, és mindig kevés sört öntünk rá. Többször megismételjük, majd amikor a hús már puha, levesszük a fedőt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb. 3/4 doboznyi fogy el összesen), és lejjebb vesszük a hőfokot, hogy piruljon a bőr. Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van, lekapcsoljuk.
  5. Párolt rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss