Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörben pácolt szalonnás tarja

MME MME
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg tarja (4 szelet)
  • 10 dkg szalonna
  • 1 teáskanál erőspaprika-krém
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 2 dl sör
  • 2 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 4 cső kukorica
  • 40 dkg burgonya
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A tejfölös öntethez:
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vágott snidling
  • A tálaláshoz:
  • 4 kávéskanál ketchup

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és a szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük. Megkenjük a paprikakrémmel, a majoránnával, és tálba tesszük. Ráöntjük a sört, és letakarva 1-2 napig hűtőben érleljük.

Elkészítés: A húst a felhasználás előtt lecsepegtetjük, sózzuk, vékonyan megkenjük olajjal, és parázs felett, olajozott grillrácson kíméletesen megsütjük. Köretnek a kukoricákat megtisztítjuk, megfőzzük (ha nagyon zsenge, elég alufóliába csomagolni, és a parázs széléhez tenni). A kukoricát félbevágjuk, sózzuk, és a parázs felett átpirítjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, gorombára reszeljük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, borssal, a petrezselyemmel. A parázs fölé vastag alufóliát teszünk, és leolajozzuk. Evőkanál segítségével egy-egy adag krumplimasszát teszünk a fóliára, kissé ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük. A tejfölös öntethez a lehűtött tejfölt összekeverjük az olívaolajjal, az apróra vágott snidlinggel, az áttört fokhagymával és egy csipet sóval. Tányérra tesszük a burgonyatallért, mellé a kukoricákat és a húst. Az öntettel kínáljuk, amelyet a ketchuppel színesíthetünk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 nap múlva
1 adag körettel: 1257 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss