Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sör, bor, pezsgő - Így mártonnapozunk mi a Gellértben

default user icon
MME
November 7-10 között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a Danubius Hotel Gellértbe, ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művének varázslatában. Az “Így isztok ti” irodalmi ihletésű borfesztivál felvonultat “nehéz boroktól és aranyló sertül” kezdve finom étkeket. A borvacsorák házigazdája pedig Nyáry Krisztián irodalomtörténész lesz.

A Gellért Szálló Márton napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolatával adja meg az alaphangját a programoknak, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől. 

A szálloda összes termében felsorakoznak a legkiválóbb hazai borászatok, Budapest legjobb gasztrohelyei és a koncertprogramban fellép majd a Lóci játszik és a The Biebers a világ egyik legszebb fürdőcsarnokában.

A Gellért nagy gasztroünnepét idén is egy sörfesztivál vezeti föl, s lesz a szálló “védjegyének” számító, egyedülálló lakosztályétterem a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas vagy Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt. Részt vehetünk majd egy „irodalmi borvacsorán” is, és a Márton napot hagyományosan egy Sunday brunch zárja majd.

Az “Így pezsgőztök ti” exkluzív vacsorán a Gellért szuper kilátású lakosztályétterme adja díszletét Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje prémium kategóriás menüjének, ahol Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort, s beavat minket a királyok itala és az irodalom történetébe is.

 

A 6 fogásos fine dining vacsora felvonultat majd libamájterrine-t, birsalmával és diós kalácsmorzsával, karfiol variációkat gesztenyével és szarvasgombával, töltött libanyakat káposztákkal, valamint konfitált marha oldalast – hogy csak néhányat említsünk ízelítőül.

Az “Így söröztök ti” butiksörfesztivállal indul tehát a nulladik nap csütörtökön, ahol a legjobb sörfőzdék válogatott söreivel alapozhatunk a borfesztiválra, persze a mértékre figyelve. 

Az “Így főztök ti” borvacsora séfje és házigazdaként Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész - az Így szerettek ők szerzője - irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit.

Vasárnap pedig, az “Így esztek ti” Márton napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.

További részletek és jegyárak ITT! 

AHOL A MÚLT A JELENNEL TALÁLKOZIK - SÖRREL KÉSZÜLT PAZAR FOGÁS A GELLÉRT SÖRÖZŐBŐL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss