Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves)

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát gerezdjeire szedtem, majd kevés olajon, fedő alatt kb. 5 perc alatt serpenyőben megsütöttem. Ezt csinálhatod úgy is, hogy a fokhagymát egészben, kevés olajat ráöntve lefóliázod, és sütőben megsütöd. Ha több adagot készítettem volna, én is így tettem volna, de egy adagért nem indítottam be a sütőt. Fő a takarékosság!

A megsült fokhagymát lehűtöttem, a héjából kinyomtam. Villával, kevés alaplét hozzáadva összetörtem.

A kolbászt apró kockákra vágtam, majd a serpenyőben zsírjára pirítottam. A megpirult kolbászdarabokat kivéve a kolbászzsíron a kenyérszeleteket enyhén megpirítottam, félretettem. A kolbászdarabokat a serpenyőbe visszatéve felöntöttem 4 csésze alaplével, és belekevertem az összetört fokhagymát is. Mivel a kolbász fűszeres, a sóval és borssal óvatosan bántam, csak megmutattam a levesnek. Pár csepp borecettel tettem még ízletesebbé. Kevés őrölt pirospaprikát tettem még hozzá a szép színe kedvéért.

Mikor felforrt, 4 tojást külön-külön kis edénybe felütöttem, majd a serpenyőbe csúsztattam. Így hasonló lett a buggyantott tojáshoz, de mivel serpenyőben csináltam, még szebben sikerült.

Tányérba szedtem a levest, a tetejére a pirítóst, majd a tojást is rátettem, és vágott snidlinggel szórtam meg.

Megjegyzés

Brutálisan egyszerű, semmi előkészítést, különleges alapanyagokat nem igényel. Rendkívül laktató, finom leves. Nem kell rántani, habarni, turmixolni, pillanatok alatt kész. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek