Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával töltött karaj

90 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, klopfolt sertéskarajokat sózzuk, borsozzuk majd ráterítünk két-két szelet sonkát. Ezt feltekerjük és kiolajozott jénai edénybe helyezzük. Letakarjuk fóliával és így kb fél órát sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük, ameddig szép barna nem lesz a húskéreg.
  2. A burgonyát megmossuk és hámozás nélkül a héjában enyhén sós vízben előfőzzük. Ezután leszűrjük, a rajta maradt vizet, papírtörlővel leitatjuk majd négy részre vágjuk. A burgonyacikkeket forró bő olajban megsütjük.
  3. A burgonyát és a felszeletelt sült húst tányérra helyezzük és akár tartár mártással is kínálhatjuk. 

Megjegyzés

Ezt a főételt lelkiismeret furdalás nélkül, hiszen annak ellenére hogy töltött ételről beszélünk mégis a zsírszegény kategóriába sorolható - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss