Elkészítés: A kelkáposztának kivágom a torzsáját, forrásban lévő vízbe teszem, fokozatosan leszedem a leveleit 2 fakanál segítségével, hideg vízbe rakom át, majd alaposan lecsöpögtetem, esetleg ki is nyomkodom.
Ezután az egyik oldalát ízlés szerint befűszerezem (mondjuk grill fűszerkeverékkel). Sonka- és sajtszeletet rakok rá, majd a káposzta két oldalát ráhajtom, felgöngyölöm - egy kicsit kézzel lenyomkodom, hogy minél laposabb legyen.
Bepanírozom, forró olajban pirosra sütöm. Papírtörölközőre szedem, jól lecsöpögtetem.
Besamelmártást adhatunk mellé. Jó étvégyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre