A rizst főzzük meg a csomagolásán található utasításnak megfelelően. A kelkáposztának vegyük le a nagyobb leveleit. Főzzük őket sós vízben 7-8 percig, majd öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le.
Forrósítsunk fel 2 ek zsírt, és pirítsuk meg rajta a felaprított hagymát, valamint a felkockázott szalonnát és sonkát. Adjuk hozzá a rizst és az összezúzott fokhagymát. Melegítsük össze, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük hozzá a tojást.
Töltsük meg a leveleket a töltelékkel, hajtsuk be két oldalukat, majd tekerjük fel őket. A maradék zsírral kenjünk ki egy tűzálló formát, fektessük bele a tekercseket, és süssük őket 180 fokon kb. 45 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre