Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkatekercses hidegtál

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 szelet gépsonka
  • 1 kis üveg ecetes torma
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • őrölt fehérbors
  • cukor /ízlés szerint/
  • 50 dkg franciasaláta
  • A díszítéshez:
  • fodros saláta /lollo/
  • paradicsom
  • kígyó uborka
  • póréhagyma
  • lila hagyma
  • csemege uborka

Elkészítés

Elkészítés: A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a 4 dl forró tejjel, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük.

Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával.
Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.

A franciasalátát tálra terítjük.

A sonkaszeletek szélére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük.

A tálat a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük /vendégvárónak/, a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek