A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a sárgáját. A vajkrémmel összekeverjük a tojássárgáját, megborsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A sonkát vékonyan megkenjük a tojásos vajkrémmel, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. A maradék tojáskrémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a tojásokat.
A franciasaláta-keveréket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lehűtjük, és a tejföllel elkevert majonézzel összekeverjük. Citromlével és szárított petrezselyemmel ízesítjük, majd egy tálcára simítjuk.
Végül rátesszük a sonkatekercseket és a töltött tojást, és tálaljuk.
Akinek jobban ízlik, a francia salátájába tehet apró uborkakockákat vagy almát.
Én házilag készítem a majonézt 1 db tojássárgájából 1 dl olajjal, és azt utólag fűszerezem még egy kicsit mustárral, borssal, szerecsendióporral, petrezselyemmel, és ezt hígítom 1-2 ek tejföllel.
A végén jöhet a díszítés, ami mindenkinek a fantáziájára van bízva. Kapor, citrom, piros arany, zöldsaláta levelei, stb. - ambroziandi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!