Elkészítés: A tésztát bő sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A meghámozott hagymát és fokhagymát
felaprítjuk, a tisztított gombát feldaraboljuk, a sárgarépát és a cukkinit durvára lereszeljük. A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, a fokhagymát és a gombát hozzáadjuk, 5 percig sütjük. 2,5 dl vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és 2 percig főzzük. A sajtot hozzáadva addig keverjük, amíg a sajt el nem olvad. A répát és a cukkinit hozzáadva sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, és még 5 percig főzzük.
A sonkát csíkokra szeleteljük, és a tésztával a zöldséghez adjuk. Zöldsalátával tálaljuk.
Sonka helyett őrölt napraforgót is tehetünk bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre