A zöldségeket daraboljuk fel, majd sós vízben pároljuk puhára. A puha és már kihűlt zöldségeket turmixoljuk durvára, vagy vágjuk fel nagyon apróra.
A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjéktől. A tojássárgákat keverjük össze a tejjel és a liszttel, majd sózzuk és borsozzuk meg. A sonkát vágjuk apró kockákra. 3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
Egy tálban keverjük össze a zöldségmixet, a zabpelyhet, a sonkát, a lisztes keveréket és végül a tojásfehérjehabot.
A masszából kanál segítségével szaggassunk ki kis lepényeket, majd forró olajban mindkét felüket süssük ropogósra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre