Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-zabpelyhes lepény

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

A zöldségeket daraboljuk fel, majd sós vízben pároljuk puhára. A puha és már kihűlt zöldségeket turmixoljuk durvára, vagy vágjuk fel nagyon apróra.

A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjéktől. A tojássárgákat keverjük össze a tejjel és a liszttel, majd sózzuk és borsozzuk meg. A sonkát vágjuk apró kockákra. 3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.

Egy tálban keverjük össze a zöldségmixet, a zabpelyhet, a sonkát, a lisztes keveréket és végül a tojásfehérjehabot.

A masszából kanál segítségével szaggassunk ki kis lepényeket, majd forró olajban mindkét felüket süssük ropogósra.

Megjegyzés

Sokféle zöldséget választhatunk, sárgarépát, zellergumót, burgonyát, borsót is. Csak a fantáziánk szabhat határt az ízeknek!
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss